ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/05/2018

ПРИПАДНИК МУП-а СРПСКЕ ДОБИЈА МЕДАЉУ УН ПОЛИЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствује данас свечаној церемонији додјеле медаља УН припадницима УН полиције /UNPOL Medal Parade/ у мировној мисији свјетске организације на Кипру /UNFICUP/, на којој ће медаљу примити и један припадник Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

 

Током службене посјете Кипру Лукач се састао се са шефом УН мировне мисије на Кипру Елизабет Спехар и са шефом полицијске компоненте у мировној мисији УН на Кипру вишим полицијским савјетником Ан-Кристин Квилеквал, саопштено је из МУП-а Српске.

"До сада је у мировној мисији УН на Кипру боравило 11 припадника МУП-а Републике Српске, а тренутно се налазе три. Изузетно значајним сматра се успјех припадника Министарства који је распоређен на позицију замјеника шефа полицијске компоненте у мировној мисији УН на Кипру", наводи се у саопштењу.

Припадници МУП-а Републике Српске у мировним мисијама УН учествују од 2000. године, а до сада је учествовало 65 припадника у осам земаља.