ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/05/2018

НЕРИЈЕШЕНА ПОЛИТИЧКА ПИТАЊА ОТЕЖАВАЈУ ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ

 

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у Софији на скупу у оквиру Самита земаља западног Балкана да су земље региона суочене са бројним политичким, економским и безбједносним изазовима, те да неријешена политичка питања у великој мјери отежавају предузимање заједничких активности на пољу економске сарадње.

 

Цвијановићева је додала да је неопходно ојачати свијест о европској перспективи земаља западног Балкана, као и о пуноправном чланству у ЕУ као реалној опцији, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Премијер Српске је нагласила да је, уз подршку ЕУ, у БиХ дефинисана Реформска агенда, која је подлога за координисано и ефикасно спровођење реформских активности на свим нивоима власти.

Влада Републике Српске, истакла је Цвијановићева, концентрисана је на развојне и реформске процесе, те да о томе најбоље свједоче макроекономски показатељи и континуиран економски раст.

Она је нагласила да је у протекле двије године Република Српска забиљежила највећи раст БДП-а у региону, остварила рекордан ниво покривености увоза извозом, као и броја запослених.

Цвијановићева је данас учествовала на скупу "Стратешки дијалог за западни Балкан" који је, у оквиру Самита земаља западног Балкана, који се одржава у Софији, организовао Свјетски економски форум.

На скупу су учествовали предсједници влада, министри и други званичници балканских земаља, као и представници међународних економских и финансијских институција.