ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/05/2018

ДО САДА ПРИЈАВЉЕНО 150 УЧЕСНИКА

 

НОВИ ГРАД, 17. МАЈА /СРНА/ - За маратон "Стазама Бранка Ћопића" до сада је пријављено 150 учесника, а ове године уједно ће бити одржано и првенство Републике Српске у маратону, речено је данас у Новом Граду на сједници Организационог одбора манифестације.

 

Замјеник начелника општине Нови Град Бојан Лукач рекао је да су до сада пријављени учесници из 12 земаља.

"До сада је пријављено 150 учесника за маратон и полумаратон, а за трку грађана 210 учесника", рекао је Лукач који је предсједник Организационог одбора.

Према његовим ријечима манифестацију су подржали кабинет премијера Републике Српске са 2.000 КМ, Министарство породице, омладине и спорта са 5.000 КМ, општина Нови Град 4. 800 КМ а компанија "Витинка" обезбиједила је воду за маратон и раније одржану Трку слободе.

"Маратон почиње у суботу, 27. маја, у 10.00 часова у Хашанима, а полумаратон у 11.00 часова на локацији Рађеновића мост. Трка грађана је у 11.00 часова кад је и свечано отварање. Додјела признања на Тргу Младена Ољаче у Новом Граду је у 15.00 часова", навео је Лукач.

Предсједник Атлетског клуба "Слобода" Нови Град Срђан Башић рекао је да ће овогодишњи маратон уједно бити и првенство Републике Српске у маратону.

Учесници маратона трче стазу од Хашана, родног мјеста књижевника Бранка Ћопића у општини Крупа на Уни до Новог Града дугу 42 километра, стаза полумаратона је 21 колометар, а за трку грађана пет километара.

Крајем идуће седмице биће одржан још један састанак Организационог одбора кад ће бити познати сви детаљи у вези са организацијом маратона.