ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/05/2018

КРАЈЕМ МАЈА ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О УСАГЛАШЕНОМ ДЈЕЛОВАЊУ СзП-а

 

БАЊАЛУКА, 22. МАЈА /СРНА/ - Предсједништво Српске демократске странке /СДС/прихватило је данас споразум о усаглашеном дјеловању политичких странака из Савеза за промјене /СзП/, чије потписивање је предвиђено крајем маја, а који предвиђа да ће једна од двије најзначајније позиције у Републици Српској припасти НДП-у, рекао је предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

 

"На основу овог споразума кандидат за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима биће из СДС-а, а кандидат за српског члана Педсједништва БиХ биће из ПДП-а", рекао је Говедарица новинарима у Бањалуци гдје се одржава сједница Предсједништва СДС-а.

Он је навео да Предсједништво СДС-а анализира актуелна политичка дешавања у Републици Српској и капацитет и дјеловање политичких партија окупљених око СзП-а које оквирно дефинише споразум, а који иде у позитивном правцу када су у питању односи са коалиционим партнерима.

Говедарица је рекао и да је Предсједништво СДС-а осудило, те сматра непрхватљивом синоћњу изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додик за РТРС којом, како је рекао, "оправдава одлазак предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића на недавну комеморацију жртвама у Блајбургу".

Он сматра да остаје непознаница зашто предсједник Републике Спске "оправдава одлазак Човића у Блајбург".