ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/05/2018

ПОЧЕО СИМПОЗИЈУМ СТРУЧЊАКА ИЗ ОБЛАСТИ ЛАРИНГОЛОГИЈЕ И ФОНИЈАТРИЈЕ

 

TРЕБИЊЕ, 24. МАЈА /СРНА/ - У Tребињу је вечерас почео 24. симпозијум који је окупио 100 еминентних стручњака из ларингологије и фонијатрије из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

 

На дводневном симпозијуму, које је организовало Удружење оториноларинголога Републике Српске уз подршку града Tребиња, биће презентовано 25 научно-стручних радова стручњака из земаља региона на одабране теме из ларингологије и фонијатрије.

Предсједник Удружења оториноларинголога Републике Српске Зоран Tрифковић рекао је да је циљ симпозијума унапређење ове специјалистичке гране медицине која је остварила значајне помаке у посљедњих 10 година у Републици Српској.

Члан Управног одбора Удружења оториноларинголога Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је ово једно од најстаријих удружења у Српској које сарађује са удружењима из региона.

Директор Болнице Tребиње Борислав Грубач је изразио захвалност градској управи на помоћи при организацији скупа, истичући да је од великог значаја што се баш у овом граду одржава ово важно окупљање стручних љекара.

"Наши доктори ће на симпозијуму размијенити искуства, унаприједити свој рад и надамо се позиционирању болнице Tребиње на оно мјесто на коме припада у здравственом сектору Српске", рекао је Грубач и подсјетио да у требињској болници ради два оториноларинголога, те да ова здравствена установа има довољно квалитетну опрему за ову грану медицину.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Зоран Милошевић захвалио се организаторима што су препознали Tребиње са својим капацитетима, као мјесто одржавања овог скупа.

Прије неколико дана у Tребињу је одржан Први међународни конгрес кардиолога ХИСПА БиХ на коме је учествовало 300 најпознатијих љекара из читавог свијета.