ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/05/2018

ДОДИК ПРИХВАTИО ПОЗИВ ДА У АВГУСTУ ПОСЈЕTИ ЈУЖНУ ОСЕTИЈУ

 

БЕОГРАД, 25. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик прихватио је позив предсједника Јужне Осетије Анатолија Билибова да у августу присуствује свечаности поводом 10 година независности ове закавкаске републике.

 

Додик се са Билибовим састао у Санкт Петербургу, гдје учествују на Међународном економском форуму, саопштила је прес служба предсједника Јужне Осетије.

У саопштењу се наводи да су саговорници размотрили резултате посјете Билибова Републици Српској у јануару ове године, као и предстојећу прославу јубилеја проглашења независности Јужне Осетије.

"Разумијем да је наш претходни сусрет изазвао одређена реаговања, а неке политичке снаге су почеле да се узбуђују и проводе своје игре. Али, то нас не треба да брине. Ја потврђујем свој позив у Јужну Осетију на обиљежавање 10 година независности", рекао је Билибов.

Додик је рекао да прихвата позив и да ће присуствовати свечаности у августу.

У саопштењу се наводи да су Додик и Билибов разговарали и о политичким, економским и културним могућностима сарадње, у оквиру раније потписаних споразума о сарадњи између двије републике.