ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана30/05/2018

ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕРАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА ВИШЕ ОД 60.000 КМ

 

БАЊАЛУКА, 30. МАЈА /СРНА/ - Влада Републике Српске суфинансираће пројекте неразвијених и изразито неразвијених општина Језеро, Трново, Петрово и Ново Горажде, које су испуниле прописане услове за додјелу финансијских средства у износу од 62.526 КМ.

 

Пројекти ће бити суфинансирани са буџетске позиције Министарства управе и локалне самоуправе, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Из Владе подјећају да је дата сагласност да се из буџета тог министарства за 2018. годину издвоји 300.000 КМ за суфинансирање пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина, те да је у складу са закључком Владе ресорни министар донио правилник о суфинансирању наведених пројеката.

Након ступања на снагу правилника, Министарству управе и локалне самоуправе обратило се девет јединица локалне самоуправе са захтјевом за суфинансирање пројеката, а Комисија је утврдила да услове за додјелу финансијских средства испуњавају четири општине.

Влада Републике Српске није прихватила текст Нацрта одлуке о дозволама за кориштење радиофреквентног спектра за пружање јавних електронских комуникациjских услуга путем мобилних приступних система и тражи да буде дорађен, односно да у тексту јасно буде дефинисана расподјела средстава на име додијељене дозволе уз претходно прибављену сагласност Владе.

Задужује се Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Српске обавијести представнике у заједничким институцијијама БиХ о донесеном закључку и потреби заштите интереса Републике Српске.

Задужује се Министарство саобраћаја и веза Републике Српске да Министарству комуникација и транспорта БиХ достави мишљење о предложеном Нацрту одлуке.

Влада је усвојила и Информацију о објављеном Извјештају о БиХ за 2018. годину, те задужила републичке органе управе да, у циљу ефикаснијег испуњавања захтјева процеса европских интеграција и благовремене заштите уставних надлежности Републике Српске, а у сарадњи са Министарством за економске односе и регионалну сарадњу у пуном капацитету наставе активности на процесу европских интеграција и ефикасно спровођење неопходних реформи у надлежним областима, на усклађивању законодавства са европским и на припреми и реализацији неопходних стратешких и планских докумената Српске.