ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости06/06/2018

ВЕРА ЗАПОШЉАВА И У АМЕРИЦИ

 

МОСКВА, 6. ЈУНА /СРНА/ - Руски виртуелни робот Вера, који води разговоре са кандидатима за посао у великим фирмама и одлучује о томе ко може да буде примљен, након успјешног тестирања у Русији, наставља рад у САД.

 

Вера, коју су створили санктпетербуршки програмери, може да извршава основне задатке у управљању људским ресурсима брже од било којег човјека.

Она је виртуелни лик који може да ради без престанка у различитим временским зонама, истовремено одговарајући на 10.000 позива.

Стручњаци објашњавају да не постоје друга рјешења, осим Вере, која могу да раде и путем гласа /телефоном/ и путем видеа.

Вера може да истовремено интервјуише за посао стотине кандидата, а потрагу затим сужава на најбоље.

Робот комуницира природно и може да комбинује технологије препознавања говора са "Гугла", "Амазона", "Мајкрософта"... Вера зна 13 милијарди ријечи са 100.000 пописа послова.

У Русији је Вера извршила избор особља за велике међународне компаније, укључујући "Пепсико", "Кока-колу", ХБЦ и Рајфајзен.

Да би ефикасно понудила услуге у САД, Вера је морала да савлада енглески језик.

Резултати пилот-пројекта у САД показују да се на Верином изговору мора још радити како би звучала више амерички.

Руски научници већ су спремили одређена прилагођавања и виртуелни робот је спреман за други покушај у САД, наводи "Руска ријеч".