ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура09/06/2018

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИТАЛИЈАНСКОГ СТРИПА "АЛАН ФОРД"

 

ПАЛЕ, 9. ЈУНА /СРНА/ - У холу Култруног центра Пале отворена је изложба италијанског стрипа "Алан Форд", која је дио пројекта "Путујуће изложбе" Амбасаде Италије у БиХ.

 

Изложба се одржава поводом 60 година од потписивања Римских уговора, на основу којих су основане Европска економска заједница и Европска заједница за атомску енергију.

Амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси истакао је да ова изложба показује да постоје пријатељства између двије земље, а биће представљена у читавој БиХ.

Минаси каже да изложбу желе представити у свим мјестима у БиХ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је ово друга посјета италијанског амбасадора Палама, а током прве одржали су радни састанак и посјетили одређене знаменитости овог краја.

"Тада смо договорили да направимо нештo интересантно у Палама и дошли на идеју да то буде изложба стрипа којег су наши народи читали на простору читаве бивше Југославије", рекао је Југовић.

Он је нагласио да ће сарадња између Амбасаде Италије у БиХ и општине Пале бити настављена и у будућности.

На изложби италијанског стрипа, која је отворена синоћ, на 19 паноа изложени су неки од најпознатијих цртежа стрипа "Алан Форд", који су створили Макс Бункер и цртач Магнус /Роберто Равиола/ 1969. године.

Oвај стрип је постигао изузетан успјех у БиХ, гдје је годинама превођен.