ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/06/2018

ГОЈКОВИЋ: БЛОКИРАНИ ЉУДИ - ТАОЦИ ПОЛИТИЧКОГ ХИРА ОПОЗИЦИЈЕ

 

БЕОГРАД, 13. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић оцијенила је да блокада улица због цијене горива представља још један хир опозиције, а да су блокирани људи као таоци натјерани да учествују у том политичком хиру, који показује политичку немоћ.

 

"Ако се протестом аутомобилима блокира пролазак људи, то значи да учесници протеста тиме киднапују људе, узимају их као таоце и терају их да учествују у политичком хиру лидера опозиције", рекла је Гојковићева.

Она је за Телевизију "Пинк" нагласила да су људи који су насилно блокирани огорчени и да желе да иду својим путем, обављају своје послове.

Гојковићева је навела да опозиција покушава да направи привид хаоса, али да то не може да се ради у једној демократској држави која жели да постане чланица ЕУ.

"Власт се преузима на изборима и тако ће бити. Ако желе изборе нека само кажу, то није проблем, али хаос и улица неће проћи, јер грађани не желе такав сценарио", рекла је Гојковићева.

Она је додала да опозициони лидери Драган Ђилас, Саша Јанковић, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић подршком и позивом на блокаду саобраћаја због цијене горива покушавају да направе привид хаоса у држави и да са улице преузму власт, али да тај сценарио неће проћи.

"На фотографијама се види како изгледају протести. Они окупе око пет, шест својих активиста који блокирају саобраћај тако што не дају другима, који не учествују у тим протестима, да пролазе. Узимају их као привремене таоце и онда објављују фотографије како хиљаде и стотине људи учествују, што никако није истина", истакла је Гојковићева.

Гојковићева је оцијенила да се у Србији "мало-мало" десе некакви наводни мали, "спонтани" протести на неку тему, што треба да у будућности кулминира.

"Тукли су и полицајца. Патријарх није могао да прође. То је линчовање и малтретирање целе Србије", истакла је Гојковићева.