ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/06/2018

ГОРИВО ЈЕФТИНИЈЕ ОД ПЕТКА

 

МОСTАР, 13. ЈУНА /СРНА/ - Гориво на пумпама у Федерацији БиХ /ФБиХ/ требало би од петка, 15. јуна, да буде јефтиније за пет до десет фенинга, речено је Срни у Министарству трговине ФБиХ.

 

У Министарство трговине пристижу захтјеви за снижење цијене горива за по пет или десет фенинга, зависно од подносиоца захтјева, а промјена цијене ће наступити у петак, 15. јуна, за фирме које су доставиле обрасце јуче, кажу у овом министарству.

Из ресорног министарства су појаснили да се три дана прије почетка примјене нове цијене министарству достављају обрасци за евидентирање.

Гориво би могло бити јефтиније за пет до десет фенинга, зависно од пумпи које имају право да слободно формирају цијену.

Министар трговине ФБиХ Златан Вујановић изјавио је јуче, након састанка са представницима нафтних дистрибутера, да ће гориво на неким пумпама у ФБиХ већ од данас бити јефтиније.

Вујановић је рекао да је на састанку у Мостару договорена рационализација пословања и растерећење трошкова нафтних дистрибутера, да би се ишло у смањење цијена.

Он је нагласио да су сви пристали на то и да је постигнут консензус да се сигурно неће ићи у даље повећање цијена горива.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево речено је да возачи незадовољни цијенама горива од понедјељка, 11. јуна, више не блокирају саобраћајнице.