ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/06/2018

ГАЛИЈАШЕВИЋ: "СЗП СРБИ" СМИШЉАЈУ ПРОБЛЕМЕ СРПСКОЈ

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић упозорио је да се БиХ удаљава од евроинтеграција и срља према провалији азијатских, теократских режима, док наводни "Савез за промјене /СзП/ Срби" у заједничким институцијама смишљају проблеме Републици Српској, служећи лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу и америчком амбасадору Морин Кормак.

 

Галијашевић је у ауторском тексту на "Аналитичком форуму" навео да се, у складу са на Западу осмишљеним планом изазивања хаоса и разбијања Српске, предузимају разне акције субверзивног карактера, које су почеле од оспоравања 9. јануара - Дана Републике.

Истовремено, тврди Галијашевић, неке издајничке групе "пуне сућути" траже правду на улици за страдалог младића и, уз подршку споља, хистерично нападају и вријеђају најважније институције Српске, најчасније и најбоље професионалце у полицији.

Он се пита да ли правду заслужују и невини полицајац из Зворника Драган Ђурић, кога је у терористичком акту убио Нердин Ибрић, поштени припадници Оружаних снага БиХ убијени у Рајловцу и други.

"Најмање што се може учинити јесте да у Народној скупштини Српске, приликом разматрања извјештаја Анкетног одбора о Давиду Драгичевићу, буде на то указано и да се од сарајевских власти и правосуђа тражи завршетак истраге о овим терористичким акцијама и невино убијеном полицајцу и војницима", поручио је Галијашевић.

Он се у вези с тим пита зашто "мектићи', 'босићи', 'говедарице' и слични бар једном због тога не прозову безбједносне агенције у Сарајеву или сарајевске тужиоце".

"Зашто је живот и судбина једног младића важнија од три млада живота, брутално убијена у тишини и мраку исламистичке праксе која се у БиХ развила? Они који ћуте о томе и прикривају ове терористичке злочине, чувајући мрежу и организације које су планирале и провеле ова убиства преко својих фанатика, саучесници су и помагачи Ал каиде и `Исламске државе` и заслужују казну", оцијенио је Галијашевић.

Он каже да је режирана и обавјештајном операцијом организована мигрантска криза показала потпуно одсуство примјене више закона, те да кршење властитих аката са нивоа заједничких институција представља систем и праксу, а не случајну појаву.

"Манипулација информацијама и ширење лажних вијести је улога коју је на себе преузео лажни безбједњак Драган Мектић, тако да је јавност могла сваки дан да слуша комичне конференције за штампу овог политичког дилетанта које су ипак успјеле у основној намјери да прикрију степен угрожености уставног поретка те кршење закона које се дрско и безобзирно чини са нивоа заједничких институција", рекао је Галијашевић.

Он је пренио да је шеф групе за азил, миграцију и људска права у Министарству унутрашњих послова Аустрије Петер Вебингер прововремено упозорио да се формира "џамијска рута", дуж које џамије нуде подршку мигрантима.

Галијашевић је истакао да је мигрантски удар на БиХ дефинитивно усмјерен када су 14. маја на консултативном састанку координационог тјела за мигрантску кризу утврђене, проглашене и накнадном одлуком Савјета министара у примјену уведене неке нове ванредне мјере које су на крају подржали сви министри и директори агенција и служби у оквиру заједничких институција.

"Те противзаконите и антиуставне мјере сигурно нису биле из главе разних 'мектића' и 'звиздића' - стварни креатор хаоса на Балкану је ипак у америчкој Амбасади и зове се Морин Кормак", упозорио је Галијашевић.

Он каже да су актери оваквих и сличних "акционих планова" и посебних мјера "ванредну ситуацију" створили за креирање хаоса у коме би уз помоћ западних наредбодаваца учинили то што треба да се деси, а да хистерични Драган Мектић, за "државни удар" оптужи истраумиране и невине Хрвате.

Галијашевић наводи да је Служба за послове са странцима, по политичким налозима Изетбеговића и Мектића у азилантским центрима покушала да од илегалних миграната направи азиланте, тако што је свима подијелила формуларе и обрасце Захтјева за азил.

"Десет одсто лица је тај формулар потписало да би и остало у БиХ, а сви остали ће потписати само ако се увјере да су дошли у тамни вилајет из кога нема излаза и да су границе Европе чврсто затворене за мигранте као и за држављане БиХ", истакао је Галијашевић.

Он је нагласио да овакво кршење закона није мотивисано хуманитарним разлозима већ опасним намјерама и мјерама које озбиљно угрожавају безбједност и уставни поредак БиХ, јачајући мрежу терористичких организација Ал каиде и "Исламске државе".

Галијашевић је у вези са мигрантском кризом рекао да су крајња мета напада ЕУ и неке западне земље, бивши партнери САД, који су својим односом према међународној трговини, Кини, Русији и Ирану озбиљно угрозили геополитичке интересе Американаца у Европи.

"У БиХ крајњи циљеви су јасни и нескривени - дестабилизација Српске и довођење на власт у њој пробосанских, прозападних, анационалних и `про НАТО` снага на челу са такозваним СзП са свим негативним посљедицама по укупну позицију саме Републике", упозорио је Галијашевић.

Он је закључио да је БиХ у том смјеру још једном прихватила улогу "тројанског коња" у рушењу мира и стабилности саме себе и цијеле Европе, и то својим најјачим оружјем - међународним тероризом и мрежом коју гради и његује већ три деценије.