ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/06/2018

ПОДРШКА ВЛАДЕ ОД 400.000 КМ ЗА ТРИ ИЗУЗЕТНО ВАЖНА ПРОЈЕКТА У ОШТРОЈ ЛУЦИ

 

ОШТРА ЛУКА, 13.ЈУНА /СРНА/ - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас да ће општина Оштра Лука добити око 400.000 КМ за завршетак три значајна пројекта, одлуком Владе Српске о утврђивању листе приоритетних пројеката.

 

Ријеч је о завршетку пројекта изградње објекта за Скупштину општине и Борачку организацију у вриједности 200.000 КМ, реконструкцији Дома у Мјесној заједници Копривна за шта је потребно 120.000 КМ и 75.000 КМ за набавку санитетског возила посредством Министарства здравља и социјалне заштите.

Решићева је, након разговора са руководством општине, навела да изразито неразвијене локалне заједнице попут Оштре Луке нису у могућности да самостално реализују овакве пројекте, због чега је Влада Српске ту да помогне.

"Објекат Скупштине општине биће први већи објекат од солидне градње у власништву општине у ових 25 година колико постоји. То је веома значајно за ову локалну заједницу. Радује ме што је у плану изградња још неких објеката, попут Шумарије и постројења `Електродистрибуције`. Ти врло значајни пројекти гарантују и радна мјеста и бољи квалитет живота, што је нама најбитније", истакла је Решићева.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар рекао је да је данас разговарано о пројектима који могу допринијети развоју општине.

"Ми смо ове године планирали цијели низ пројеката. Наишли смо на разумијевање Владе Републике Српске која је одлучила да нам помогне у неким, за нас кључним пројектима", нагласио је Станар.

Он је додао да ће општина до краја године расписати тендер за радове на згради Скупштине општине која би требало да буде завршена до краја године, истичући да је то веома значајан пројекат укупне вриједности око 500.000 КМ.