ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/06/2018

ВЛАДА СРПСКЕ ПЛАНИРАЛА 800.000 КМ ЗА ОПШТИНУ БИЛЕЋА

 

БИЛЕЋА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Билећи да је Влада Српске планирала да уложи 800.000 КМ у инфраструктуру ове локалне заједнице.

 

"Посљедњим одлукама које је Влада доносила у функцији подршке Билећи планирано је да више од 800.000 КМ буде финансирано у инфраструктуру", навео је Ђокић, истичући да Влада Српске улаже велике напоре, показује разумијевање и труди се да помогне развоју Билеће.

Након састанка са начелником општине Миљаном Алексићем, Ђокић је навео да је разговарано и о пројектима који су повезани са оним из области енергетике, а могу допринијети развоју ове херцеговачке општине.

Ђокић је напоменуо да је Билећа већ почела да реализује низ инфраструктурних активности које ће бити успјешно завршене током љета.

Он је истакао да је са представницима општине Билећа разговарао и о још једном актуелном питању - расподјели средстава као накнаде за потопљено земљиште, за које ова општина очекује да буде ријешено правично.

Ђокић је додао да је разговарано и о другим значајним пројектима за ову општину као што су "Горњи хоризонти" - наставку активности на изградњи хидроелектрана "Дабар" и "Билећа".

"Радује нас што видимо опредијељеност и ангажовање начелника Миљана Алексића да се ова локална заједница развија, као и да се уклапа у заједничке активности које спроводи Влада Српске", истакао је Ђокић.

Алексић је захвалио министру за спремност да увијек помогне овој малој херцеговачкој општини.

"Веома смо захвални министру за разумијевање и настојање да допринесе развоју наше општине и надамо се да ће тако бити и убудуће", рекао је Алексић.

Састанку су присуствовали и замјеник начелника Милорад Радовић и нечелници општинских одјељења.