ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/06/2018

СРАМАН ПРЕТРЕС ВОЗИЛА ХИТНЕ ПОМОЋИ

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас срамним недавни претрес возила Хитне помоћи током протеста у Бањалуци због високих цијена горива.

 

Додик је нагласио да је било срамно да се провјеравају кола Хитне помоћи.

"То су хулигани. Ко су они да то раде и провјеравају да ли има неко у колима Хитне? Ко су они? Љекари? Тај хаос се неће дозволити. Поручујем грађанима да нећемо дозволити закрчење улица. Ми ћемо учинити све што будемо могли, сваку врсту мјере и нека очекују то већ од данас", рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да очекује и тражи од надлежних органа државе да се поштују закони, те је поручио грађанима Српске да имају повјерења у институције.

"Онај ко хоће да протестује, мора да то најави, онај ко не поштује - мора да сноси санкције и одговара за оно што је онемогућио друге у остваривању својих циљева", рекао је Додик.

Он је додао да грађани могу да протестују гдје год хоће и да могу то да раде на бензинским пумпама, које су већином у приватном власништву.

"Већина је у оквиру 'Нестро-петрола', ето нека договарају. Држава ничим не утиче на цијене нафте. Државне таксе на нафтне деривате су у просјеку ниже него било гдје у региону и то омогућава да цијена деривата буде јефтинија", рекао је Додик.

Претрес и заустављање возила Хитне помоћи су се, према извјештајима медија, десили у недјељу, 10. јуна, код Приједорске петље.

На "Фејсбук" страници портала "Приједор24" објављен је снимак блокаде саобраћаја у недјељу на Приједорској петљи, на којем се види како је возило Хитне помоћи једва успјело проћи.

Како је видљиво на снимку возило Хитне помоћи се покушавало пробити, а два бахата возача су пришла возачу и највјероватније од њега тражили да им докаже да вози пацијента.

Након што су се "увјерили" да се у возилу налази пацијент возачи су се склонили како би возило наставило према Бањалуци.