ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/06/2018

ПРИХОДИ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА ЛАНИ ДВИЈЕ МИЛИЈАРДЕ КМ

 

БИЈЕЉИНА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Градски менаџер у Бијељини Милош Стевановић рекао је да су порески обвезници, односно приватне компаније у прошлој години генерисали приход од двије милијарде КМ, направили новостворену вриједност већу од стотину милиона КМ, те платили више од 20 милиона КМ пореза на добит и десетине милиона ПДВ-а.

 

"То је изузетно важна ствар за град", рекао је Стевановић на пријему за предузећа која најредовније измирују пореске обавезе и запошљавају значајан број радника.

Зато, рекао је он, град Бијељина и повезана јавна предузећа и установе желе да буду бољи сервиси грађанима и привреди да би подстакли инвестиције и подржали приватну иницијативу и стварање нових радних мјеста.

"Градска управа има потребу да захвали компанијама које редовно плаћају порез и подржи их јер су покретач економског развоја", навео је Стевановић и подсјетио да Градска управа у овој седмици, која је симболично названа "Недјеља добрих ствари", промовише напредне идеје, резултате и људе.

Неке од компанија, чији су представници на пријему, у консолидованим структурама запошљавају више од 3.000 радника у десет земаља, истакао је Стевановић и напоменуо да је градоначелник Бијељине Мићо Мићић први у Републици Српској увео градског менаџера ради осавремењивања Градске управе.

Према његовим ријечима, идеја је и да управно-правни процеси буду премјештени са писане у електронску форму, те да се помогне у издавању грађевинских дозвола преко интернета, као и да буде олакшана комуникација са јавном управом унапређењем онлајн сервиса.

Шшеф кабинета градоначелника Миле Пејчић рекао је да ће Градска управа настојати да уважи све квалитетне идеје и приједлоге да би и на тај начин подржали привреднике, али и побољшали стандард грађана.

Предсједник Привредног савјета града Ђорђе Славињак истакао је да се Градска управа у протеклом периоду трудила да побољша амбијент рада у овом граду, те да су резултати већ видљиви.

"Веома је значајно формирање пословних зона које су добар начин да се привуку инвеститори", навео је Славињак.