ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника13/06/2018

КРАМЕР: ОД 21 УХАПШЕНОГ ЛИЦА 16 ПУШТЕНО ДА СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 13. ЈУНА /СРНА/ - Од 21 лица ухапшеног у склопу полицијске акције "Силва" 16 је пуштено да се бране са слободе док ће пет лица бити током дана испитана у Тужилаштву након чега ће поступајући тужилац одлучити о приједлогу за одређивање притвора, изјавио је данас Срни портпарол Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево Невен Крамер.

 

Крамер је подсјетио да је јуче Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске након акције "Силва" поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу против 21 лица за више кривичних дјела из области општег и привредног криминала.

"Поступајући тужилац то испитивање може завршити некад вечерас. Више информација требало би бити познато сутра ујутро", рекао је Крамер.

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске ухапсили су јуче 21 лице које се сумњичи да је на подручју Сокоца, Рогатице и Пала извршило више кривичних дјела, саопштено је из МУП-а Српске.

Ухапшени су Ж.З. /34/, М.Н. /32/, М.К. /61/, Д.Ђ. /45/, Д.К. /33/, Д.А. /35/, М.Л. /53/, Д.В. /40/, Д.К. /53/, Б.А. /34/, Н.А. /30/, Р.Г. /47/, Г.В. /45/, М.С. /31/, С.Б. /32/, М.Н. /29/, В.Б. /52/ Ј.Б. /35/, сви са Сокоца, те Н.Ј. /30/, Б.Л. /37/ и А.К. /27/ са Пала.

Ухапшени се сумњиче да су извршили кривична дјела: пустошење шума, крађа, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, несавјестан рад у служби, непријављивање кривичног дјела или учиниоца, фалсификовање или уништавање службене исправе, спречавање доказивања, фалсификовање знакова за обиљежавање робе мјера и тегова, утаја пореза и доприноса и недозвољена трговина.