ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/06/2018

РАЗГОВАРАНО О МОГУЋНОСТИ ПОДРШКЕ И РАЗВОЈУ СТОНОТЕНИСКОГ СПОРТА

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић разговарао је данас са представницима Стонотениског клуба инвалида /СТКИ/ "Врбас" о могућности подршке и развоју овог спорта у граду на Врбасу.

 

Талић је рекао да је социјализација ових спортиста изузетно важна.

"У `Врбасу` су им дали одличну шансу да остваре одличне резултате на које можемо сви бити врло поносни. Они су показали велику снагу, ентузијазам и вољу да раде и зато резултати нису изостали. Простор за сарадњу постоји и надам се да ће заживјети пројекти јавно-приватног партнераства када је ријеч о спортским колективима", рекао је Талић.

Овај клуб, који се прошле године окитио са готово 50 медаља и 20 пехара, има за главни циљ изградњу стонотениске сале са смјештајним капацитетима, која би, уз њихов пут кроз европска такмичења, увелико помогла да спортисти ових категорија имају још боље услове, и то, како кажу, у складу са резултатима које остварују како на домаћем терену, тако и у иностранству, саопштено је из Градске управе.

Тренер СТКИ "Врбас" Јовица Шормаз рекао је да им је циљ да Бањалука добије стонотениску салу, коју би могли користити и неки други спортисти, а која би била самоодржива, да се убрза развој спортског туризма, као и да у "Врбасу" раде на томе да имају првог олимпијца.

Он је истакао да је посебно поносан на резултате чланова клуба као и на то и што ће "Врбас" представљати БиХ у Европској хендикеп лиги, а овај клуб једини на просторима Балкана има медаље у свим инвалидним групацијама.