ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/06/2018

ОД СУТРА НИЖЕ ЦИЈЕНЕ ГОРИВА У СРПСКОЈ

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Цијене нафтних деривата на пумпама у Републици Српској од сутра ће бити ниже, а поједини дистрибутери су већ данас снизили цијене за 0,05 КМ по литри горива, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

 

"Подсјећамо да је од почетка године примијетан знатан раст цијена нафте на свјетском тржишту, што се директно одразило и на раст цијена нафтних деривата у свим земљама, па тако и у Републици Српској. Примјера ради, цијена нафте по барелу у мају износила је 73,43 долара, док је у јануару износила 66,23 долара", наводе у Министарству.

Из Министарства истичу да је, уколико се прави поређење са цијенама нафтних деривата у земљама окружења, попут Србије, Црне Горе и Хрватске, видљиво да су цијене у Републици Српској ниже.

"Просјечна цијена евродизела пет у Републици Српској у мају је износила 2,24 КМ, БМБ 98 - 2,37 КМ, док је БМБ 95 био 2,25 КМ", наводи се у саопштењу.

Министарство трговине и туризма ће на сутрашњој редовној сједници информисати Владу Републике Српске о кретању цијена нафтних деривата у Републици Српској.