ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет14/06/2018

У РУСИЈИ ПОЧИЊЕ 21. СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО

 

МОСКВА, 14. ЈУНА /СРНА/ - У Русији ће данас почети 21. Свјетско првенство у фудбалу.

 

Током 25 "радних фудбалских дана", љубитељи фудбала имаће прилику да уживају у гледању 64 утакмице, у којима ће снаге одмјерити укупно 32 национална тима.

Свјетском првенству су претходиле 872 утакмице, које су у оквиру квалификација за финално такмичење одиграли национални тимови 210 држава.

Утакмице ће се играти на 12 стадиона у 11 руских градова, а прва утакмица, у којој ће снаге одмјерити репрезентације домаћина Русије и Саудијске Арабије, биће одиграна на стадиону "Лужники" у Москви. На истом стадиону 15. јула биће играно финале Свјетског првенства.

Осим Москве, утакмице ће се играти у Јекатеринбургу, Калињинграду, Казању, Нижњем Новгороду, Ростову на Дону, Санкт Петербургу, Самари, Сарањску, Сочију и Волгограду.

На првенству неће бити "фудбалских сила" Италије и Холандије, које нису успјеле да се пласирају на ово велико такмичење.

Титулу свјетског првака у Русији браниће Њемачка, која је прије четири године у финалу Свјетског првенства, које је одиграно у Бразилу, била боља од репрезентације Аргентине.

Репрезентација Србије се квалификовала за Свјетско првенство у Русији и играће у Групи "Е", у којој ће снаге одмјерити са вишеструким свјетским шампионом репрезентацијом Бразила, те репрезентацијама Костарике и Швајцарске.

Првенство у Русији биће претпосљедње на којем ће се играти у формату од 32 национална тима.

Међународна федерација фудбалских асоцијација /ФИФА/ раније је најавила да ће од 2026. године на свјетском првенству у фудбалу учествовати 48 националних тимова.

Свјетско првенство у фудбалу трајаће до 15. јула.