ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/06/2018

ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ НОВОГ МОСТА ПРЕКО ВРБАСА

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈУНА /СРНА/ - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор предузећа "Приједорпутеви" Раденко Црногорац потписали су данас уговор о изградњи моста преко ријеке Врбас на локацији Зеленог моста, који ће до краја године повезати источни и западни транзит и чија је вриједност 2,2 милиона КМ.

 

Потписивању су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министар науке и технологије Ален Шеранић, директор предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић, те начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Радојичић је након потписивања новинарима рекао да би мост 80 метара дужине и 14 метара ширине требало да буде изграђен до краја године.

"Мост ће бити модеран и квалитетан. Досадашњи је имао само једну саобраћајну траку, док ће нови имати обје, као и пјешачке и бициклистичке стазе, расвјету и видиковац", прецизирао је Радојичић.

Он је подсјетио да је током редовне реконструкције утврђено да Зелени мост више није за употребу, да је вријеме учинило своје и да више није сигуран.

Градоначелник је истакао да ће овим мостом саобраћај бити знатно олакшан између двије стране Бањалуке.

Директор предузећа "Приједорпутеви" Раденко Црногорац истакао је да је рок за извођење радова пет мјесеци.

"Ријеч је о армираној бетонској конструкцији са јако великим и тешким носачима", додао је Црногорац.

Према његовим ријечима, сутра креће прва фаза радова, која значи рушење старог моста, након чега слиједи изградња новог.

Он је додао да је планирана и изградња приступних саобраћајница.