ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/06/2018

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ: ОСУЂУЈЕМО ПРИВОЂЕЊЕ СТАНИВУКОВИЋА

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈУНА /СРНА/ - Клуб одборника Савеза за промјене у Скупштини града Бањалука најоштрије осуђује привођење одборника овог клуба Драшка Станивуковића.

 

"Ускраћивање слободе, која је основно људско право сваког појединца,
неприхватљиво је, а обавеза сваког од нас је да дјелујемо када нас власт годинама води у пропаст", саопштено је из Информативне службе Савеза за промјене.

Из Савеза за промјене позивају одборнике у Скупштини града Бањалука да осуде
привођење Станивуковића.

Полиција је јуче у Бањалуци привела Станивуковића, јер се није одазвао на уредно уручен позив за обављање информативног разговора.

Из Полицијске управе Бањалука јуче је саопштено да је лице чији су иницијали Д.С. приведен у 16.50 часова, у складу са Законом о прекршајима Републике Српске и Законом о полицији и унутрашњим пословима, а због почињених прекршаја супротно одредбама Закона о јавном окупљању Српске и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Станивуковић већ три дана организује блокаде путева у Бањалуци, а прије два дана својим аутомобилом "порше", норвешке регистрације, блокирао је Приједорску петљу.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче је саопштено да неће дозволити блокаду магистралних, регионалних и локалних путева, јер се тиме омета нормално путовање грађана и функционисање служби као што су хитна помоћ, ватрогасна служба, полиција.