ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/06/2018

НА КОШАРКАШКОМ КАМПУ У ИГАЛУ ВИШЕ ОД 80 ДЈЕЧАКА И ДЈЕВОЈЧИЦА ИЗ РУСИЈЕ

 

ХЕРЦЕГ НОВИ, 14. ЈУНА /СРНА/ - Више од 80 дјечака и дјевојчица из Русије из кошаркашке академије Александра Саше Грујића тренутно борави на кошаркашком кампу у Спортском центру Игало у Херцег Новом, а у јулу настављају свој рад у Србији.

 

Академија овог познатог кошаркашког стручњака, који 13 година ради са највећим клубовима у Русији, а сада и као помоћни тренер руске репрезентације, већ шесту годину заредом у јуну долази у Спортски центар Игало, гдје тренирају и бораве 24 дана.

Грујић каже да је вишегодишњи континуитет сарадње потврда одличних услова које пружа Спортски центар Игало, те да су полазници Академије и тренери презадовољни комплетним аранжманом и услугама које им пружа комплекс, саопштено је из ове кошаркашке академије.

"Кренуло је када је први пут овдје боравио познати руски кошаркаш Сергеј Биков да би радио индивидуални тренинг и онда се установило да су добри услови за такав рад. Потом смо почели да окупљамо клинце и младе играче и сада је то већ традиција да је цијели јун предвиђен за рад овдје са нашом дјецом из Русије", објашњава Грујић.

Он каже да, захваљујући сарадањи његове академије и Спортског центра, тренутно у Игалу борави више од 150 људи - играча, тренера и родитеља који су дошли са најмлађим полазницима Академије.

Грујић је тренерску каријеру у Русији започео са млађим категоријама ЦСКА, потом је радио са првим тимовима "Динама" и "Локомотиве", а сада и као помоћни тренер руске репрезентације.

"Руси су препознали квалитетан рад и враћају се сваке године, а надам се да ће се ова срадња са Спортским центром наставити. Постоји чак идеја да се овдје организује и зимски камп", навео је Грујић.