ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/06/2018

ПАНИЋ ДОБИТНИК "ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ" ЗА ПРОШЛУ ГОДИНУ

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈУНА /СРНА/ - Директор фабрике "Витинка" Зворник Тодор Панић добитник је "Златне плакете", признања за најбољег директора-послодавца за прошлу годину коју у области пољопривреде и прехрамбене индустрије додјељује грански синдикат.

 

Предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић рекао је да је "Златна плакета" отишла у праве руке, те да менаџмент тог предузећа и синдикална организација "Витинке" имају изузетну сарадњу и висок степен међусобног уважавања и поштовања.

Он је навео да је у тој фабрици у току кориговања коефицијената с циљем повећања цијене рада и да се настоји извући што више бенефита за запослене.

"Значајно је напоменути да су се менаџмнет и синдикалне организације `Витинке` одлучили на више корака с циљем побољшања положаја запосленика, и то у вријеме док се представници послодаваца, Владе и синдиката надмудрују при усаглашавању општег колективног уговора", рекао је Томић након свечане сједнице.

Због ранијих обавеза Панић није могао присуствовати уручењу овог признања, па је директор маркетинга "Витинке" Мирко Савић нагласио да је задовољство добити оваку награду и да у времену када је тешко задржати радника, ова фабрика то успјева на више начина, од којих је један - корекција плата.

Он је нагласио да, од кад је Панић на челу "Витинке", ова фабрика биљежи значајне резултате у пословању са сталном тенденцијом раста, као и у односу према радницима.