ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/06/2018

ЕДУКАЦИЈА С ЦИЉЕМ БОЉЕ И КВАЛИТЕТНИЈЕ САРАДЊЕ СА МЕДИЈИМА

 

ПРИЈЕДОР, 22. ЈУНА /СРНА/ - Представници Пореске управе Републике Српске на Козари су данас организовали едукацију за новинаре на којој су представљени рад и надлежност ове институције, те модернизација пословања и жеља за бољом и квалитетнијом сарадњом са медијским кућама.

 

Окупљене представнике медија поздравила је директор Пореске управе Републике Српске Зора Видовић, која је истакла да Управа биљежи одличне резултате, посебно када је ријеч о наплати, али и модернизацији пословања и пружања бољих услова пореским обвезницима.

"Циљ едукације био је да се Пореска управа приближи новинарима, али и да се новинари приближе Управи, јер је за нас јако битан тај сектор новинарства који нам у великој мјери може помоћи, али исто тако може одмоћи", рекла је Видовићева.

Она је истакла да је жеља да се из Пореске управе шире објективне информације, као и да се одређене кампање, које они воде и сматрају их корисним, буду пласиране у свим медијима. "Наш је највећи циљ да подигнемо порески морал у Републици Српској код свих грађана", нагласила је Видовићева.

Она је додала да је едукација организована и са жељом да се Пореска управа прилагоди начину на који медији функционишу. "Често добијамо питања на која се захтијева брз одговор. Без обзира на наш обим посла, неопходно је новинарима изаћи у сусрет како би вијест била свјежа и атрактивна", рекла је Видовићева.

Портпарол Пореске управе Републике Српске Никола Салапура рекао је да је ово први корак ка бољој сарадњи са новинарима, али и презентација рада ове установе.

"Радећи са медијима у посљедњих неколико година примјетно је да доста колега не препознаје како функционише порески систем Републике Српске. Долазе нам питања која се тичу пореског система БиХ, и онда смо хтјели да направимо једну едукацију којом ћемо покушати да одвојимо оно што се тиче нас и система БиХ", рекао је Салапура.

На едукацији је присуствовало петнаестак новинара којима је презентован начин рада и надлежности Пореске управе као и порески појмови и значај прикупљања пореза.

Начелник Одјељења за порезе, регистрацију и координацију рада подручних центара јединица Пореске управе Републике Српске Драган Зорић одржао је предавања о теми "Презентација начина рада и надлежности Пореске управе Републике Српске и пореског система" и "Порески појмови, значај прикупљања пореза, појам пореске тајне".