ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/06/2018

БИВШИ БОРЦИ НА "ВИДОВДАНСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ" У КУЛАШИМА

 

ПРЊАВОР, 24. ЈУНА /СРНА/ - Бивши борци из прњаворске и сусједних општина окупили су се данас на "Видовданској олимпијади" у Кулашима код Прњавора да би обиљежили 26 година од пробоја Коридора и евоцирали успомене на своје ратне путеве.

 

Предсједник прњаворске Борачке организације Владо Живковић рекао је да су Прњаворска бригада и одред "Вукови с Вучијака" учествовали у пробоју Коридора.

"Учествовали смо у ослобађању Дервенте, Брода, Добоја, Озрена, Брчког, Братунца, Новог Града, Вучије планине, у одбрани српског народа у Книнској Крајини и Западној Славонији", напоменуо је Живковић.

Он је истакао значај који су у протеклом рату дали прњаворски борци у стварању Републике Српске, те напоменуо да у овој општини ни дана није било ратних дејстава.

Начелник општине Прњавор Дарко Tомаш рекао је да се у данима који претходе Видовдану треба сјетити свих бораца са подручја општине Прњавор који су за Републику Српску дали највредније што су имали - своје животе.

Он је позвао све Прњаворчане да 28. јуна дођу на Вучијак, код Спомен храма, да би одали почаст за свих 626 погинулих бораца са подручја ове општине.

Предсједник мјесне Борачке организације у Кулашима Сретен Шућур нагласио је значај "Видовданске олимпијаде", којом настоје да младима објасне какав се рат водио прије више од двије деценије на овим просторима и како је српски народ овдје успио да опстане.

Код спомен-обиљежја у Кулашима данас је служен парастос за 21 погинулог борца из Кулаша и Поповића.

У спортском дијелу "Видовданске олимпијаде" 16 екипа се такмичи у шест дисциплина, а вечерас ће бити проглашени најбољи.