ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана03/07/2018

СТОЈИЧИЋ: ДОБРО ОСTВАРЕЊЕ БУЏЕTСКИХ СРЕДСTАВА

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈУЛА /СРНА/ - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Жељка Стојичић оцијенила је као добро извршење буџетских средстава у прошлој години и истакла да је важно што је успјешно сервисиран дуг који има Српска.

 

"Може се констатовати да су буџетски приходи и расходи извршени у складу са расположивим средствима. Важно је и што је успјешно сервисиран дуг који има Српска", рекла је Стојичићева у Народној скупштини Републике Српске током расправе о консолидованом извјештају о извршењу буџета за прошлу годину.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Душан Берић сматра да Српска нема системски приступ у планирању дуга и задуживању.

"Буџет Српске треба побољшати тако да буду смањене плате буџетским корисницима и приближене реалном сектору, али и да буду редукована возила у Влади", каже Берић.

Посланк НДП-а Драган Чавић каже да је Република Српска сиромашна и да се мора водити рачуна о сваком фенингу.

"Заговорник сам повећања пензија, јер пензионери не могу да живе од 150 КМ мјесечно. Они су најпоузданије платише јавних обавеза и њима се мора посветити пажња", рекао је Чавић.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је консолидовани извјештај о извршењу буџета за прошлу годину. /наставиће се/бон/бој/куп