ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости04/07/2018

МЛАДИЦА ОД 10,5 КИКОГРАМА НА БИОШТИЦИ

 

СОКОЛАЦ, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Риболовац Марко Јовановић упецао је младицу тежине 10,5 килограма на Биоштици, што је риједак примјер у протеклих двадесетак година на овој планинској ријеци.

 

Он је рекао Срни да је овај примјерак младице у упецао на вјештачки мамац -гумени рибић дужине 10 центиметара, у ријеци Биоштици на подручју села Крушевци, код Кнежине.

"Својих 70 година сам провео уз ријеку Биоштицу и риболом се бавим од десете године, али се ријетко дешавало у посљедњих двадесетак година да се риболовцима посрећи као овај пут мени, да се на мамац ухвати оволика риба", каже Јовановић.

Он је подсјетио да није било лако привести крају овај посао улова, али је дугогодишње рибарско искуство дало добар резултат.

Соколачки риболовац је подсјетио да је доста рибљег фонда, у ратним и првим поратним годинама било оштећено у криволову, па овакав примјерак рибе потврђује да је рибљи фонд захваљујући активностима спортско-риболовних удружења значајно поправљен.

Јовановић је додао да су рибари на Биоштици и прије двадесетак година налазили веће или мање примјерке младице у овој ријеци, најчешће пет до осам килограма, али је и то било у ријетким случајевима.

Марко Јовановић је дугогодишњи члан соколачког Спортско-риболовачког друштва "Биоштица".