ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура05/07/2018

У АТРИЈУМУ ГРАДСКЕ УПРАВЕ КОНЦЕРТ И ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

 

БАЊАЛУКА, 5. ЈУЛА /СРНА/ - У оквиру пројекта "Култура у пролазу" данас је у атријуму Градске управе у Бањалуци одржан концерт ученика Музичке школе "Владо Милошевић" и отворена изложба фотографија Небојше Кострешевића.

 

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Градске управе Наталија Тривић рекла је да свима који су у пролазу или користе одређене услуге Градске управе желе да понуде различит садржај из области културе у атријуму.

"То је и један од циљева Стартегије развоја културе града усмјерен ка стварању алтернативних простора како би култура била ближа грађанима и свако имао право да учествује у културном развоју града", рекла је Тривићева.

У програм новог пројекта Градске управе укључени су бројни актери, од јавних установа културе, Академије умјетности, музичке школе и самосталних умјетника, саопштено је из Градске управе.

Тривићева је истакла да су обезбијеђени услови да самостални умјетници излажу и промовишу своје радове, попут данашње изложбе фотографија сниматеља и фотографа Небојше Кострешевића.

"Музичка школа интензивно промовише свој програм и младе ствараоце у овом простору, што је доказ да имамо и потенцијале у које треба заједно да улажемо и подржавамо их", рекла је Тривићева.

Изложбу фотографија Кострешевића, различите тематике, заинтересовани могу да погледају у атријуму до 18. јула.