ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 09/07/2018

СЛИКАР ЈОВАН АЛЕКСИЋ КОРАЧА КА СВОЈИМ СНОВИМА

 

Јован има неколико заједничких изложби са колегама са Академије, те додаје да самосталну још није имао, али се једној нада по завршетку студија.

 

Приредила: Милосава СУПИЋ ВУКОВИЋ

ТРЕБИЊЕ, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Јован Алексић из Билеће, студент четврте године Академије ликовних умјетности у Требињу, на одсјеку Сликарство, један је од добитника престижне награде коју ова високошколска установа додјељује најбољим и најталентованијим студентима.

Алексић је запажен по изузетном таленту, а трудом и радом успио је да стане у ред најбољих.

Он истиче да је награда подстрек за рад, наглашавајући велике заслуге професора који су се трудили да из студената извуку најбоље.

Таленат овог будућег академског сликара није се родио преко ноћи нити је овај млади Билећанин случајно одлучио да упише Академију, већ је као сасвим мали привлачио пажњу својим цртежима.

"Откад знам за себе увијек сам волио да цртам... Та љубав се учврстила кроз средњу школу и већ сам тада знао шта ћу студирати. Одлучио сам се за требињску Академију.

Осим што ми је близу, знао сам да студентима пружа одличне могућности на усавршавању", каже Јован.

Додатни подстрек да вјерује у себе биле су двије прве и више других и трећих награда, освајаних током средње школе.

"Једна од мени значајних и драгих награда је прво мјесто са Ликовне радионице `Кораци` у Бањалуци, на којој сам учествовао 2012. године", напомиње Јован.

Он већ има неколико заједничких изложби са колегама са Академије, те додаје да самосталну још није имао, али се једној нада по завршетку студија.

Јовану је жеља да настави даље да се школује и усавршава, односно да упише мастер студије.

"Остаћу при сликарству! То је правац који ме највише инспирише и не бих га мијењао. Техника коју посебно волим и често се њом користим је акрил на платну.

Специфична је, одговара ми и њом могу на најбољи начин да изразим своју индивидуалност и емоцију", наглашава овај талентовани младић из Билеће.

Јовану је веома важно што његове планове подржавају родитељи, због чега му је много лакше да постиже успјех и иде ка остварењу снова.