ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура09/07/2018

ПОЧЕО ЛИКОВНИ САБОР

 

ПАЛЕ, 9. ЈУЛА /СРНА/ - На Палама је вечерас у галеријама локалног Удружења љубитеља умјетности почео "Ликовни сабор 2018" на којем учествује 17 умјетника из Републике Српске и Србије.

 

Предсједник Удружења Горан Шиник изразио је задовољство што се дружење сликара традиционално одржава већ шест година.

"Сабор је специфичан по томе што имамо двије нагаде. Прва награда је награда коју бирају сами сликари, а то је слика коју сликари донесу из свог атељеа и побједник лауреат добија 200 евра и сликарско писмо", наводи Шиник за Срну.

Друга награда је награда Удружења љубитеља умјетности од 200 евра и захвалница, гдје чланови Удружења бирају најбољу слику која је настала на Сабору.

Шиник је најавио да ће се награде додијелити у петак, 13. јула, на шеталишту Променада на Палама када ће бити одржан традиционални "Монмартр".

"То је изложба слика на паљанском шеталишту које ће бити на оку грађана како би они сами процијенили колико вриједе слике и колики је значај саме колоније за наш град", изјавио је Шиник.

Сликар из Београда Љубисав Милуновић рекао је да први пут учествује на Сабору и да је донио дјело на којој се налази слика овце.

"Још не знам шта ћу да сликам, мада се овдје налази прелијеп амбијент Романије и Јахорине, па ћу нешто смислити, обзиром да волим сликати пејзаже", рекао је Милуновић.