ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2018

ЧЛАНОВИ "ПОЗИTИВНЕ СНАГЕ СРПСКЕ" УРУЧИЛИ ПОКЛОНЕ

 

ДРВАР, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Чланови удружења "Позитивне снаге Српске" данас су у Дрвару посјетили дјечији вртић "Мајка храброст" и поклонили спортску опрему школи фудбала и кошаркашком клубу, рекао је Срни начелник ове општине Горан Броћета.

 

Броћета је истакао да је помоћ из Републике Српске стално присутна и она води рачуна Србима на овим просторима и додао да је данашња посјета показатељ да нису заборављени.

"Дуго планирамо да дођемо у Дрвар, јер желимо да покажемо да народ овдје није заборављен. Наша идеја је културна, духовна и спортска обнова земље", рекао је Срни предсједник Управног одбора овог удружења Далибор Рачић.

Чланови удружења данас су новоотвореном вртићу уручили комбиноване машине за прање и сушење веша, а малишане обрадовали пакетићима.

Приликом данашње посјете уручени су и поклони школи фудбала и кошаркашком клубу у виду спортске опреме - лопте, пумпе за лопте, рукавице за голмане.

Рачић је додао да је ова посјета Дрвару само почетак сарадње и да је наредна помоћ планирана за аматерско Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Мира Лукач" из ове општине, са чијим је представницима данас одржан састанак.

"Обећана је помоћ нашем КУД-у који се налази у тешком стању. Први планиран корак је набавка једне машине за шивење на којој ће сами себи шити ношње које су им потребне", рекао је начелник општине.

Рачић је истакао да је касније планирана набавка још машина на којима би се запослило неколико људи и тако допринијело повећању запослености у овој општини.

"Желимо да помогнемо општинама Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац, јер је овом народу заиста потребна помоћ", рекао је Рачић.

Вршилац дужности директора овог вртића Жељка Крнета изјавила је Срни да је вртић, који је отворен прије мјесец дана, био неопходан овој општини, а сада је постао омиљено мјесто малишана. /краj/јд/бб/фото