ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2018

ЗА ОБНОВУ ШКОЛЕ У ГОРЊИМ КАРАЈЗОВЦИМА ИЗДВОЈЕНА 21.000 КМ

 

ГРАДИШКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић посјетио је данас подручно одјељење Основне школе "Петар Кочић" у Горњим Карајзовцима код Нове Tополе, у чију је обнову ово министарство уложило око 21.000 КМ.

 

Малешевић је рекао да је укупна вриједност радова око 30.000 КМ јер је уз помоћ донација асфалтиран прилаз школи.

Он је истакао да су средства оправдано уложена с обзиром да подручно одјељење у Горњим Карајзовцима има довољан број ђака.

Према његовим ријечима, на подручју општине Градишка до почетка нове школске године у плану је реконструкција подручног одјељења у Јазовцу Основне школе "Вук Стефановић Караџић" из Tурјака и санитарног чвора у Основној школи "Васа Чубриловић" у Градишци.

Малешевић је изразио жаљење што није успио тендер за доградњу Основне школе "Бранко Радичевић" из Бањалуке и додао да ће након истека жалбеног рока бити расписан нови тендер.

Он је нагласио да ће ускоро услиједити отварање тендера за доградњу фискултурне сале у Источној Илиџи.

Директор Основне школе "Петар Кочић" у Горњим Карајзовцима Радивоје Поповић рекао је да је реновирање објекта Подручног одјељења у Горњим Карајзовцима подразумијевало асфалтирање прилаза школи, уградњу пе-ве-це столарије, санацију мокрог чвора и уређење учионица.

Поповић је додао да је ове године у први разред овог подручног одјељења уписано троје дјеце и да наставу похађа 21 ученик.

Милорад Ђукић из Горњих Карајзоваца, један од иницијатора обнове школе, рекао је да је, захваљујући Министарству просвјете и културе Републике Српске, школи враћен сјај и дјеца могу похађати наставу у нормалним условима.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: