ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2018

НА 11. ГАСТРО ФЕСТУ УЧЕСТВОВАЛИ И ИЗЛАГАЧИ ИЗ ОКОЛНИХ ОПШТИНА

 

ФОЧА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - На острву Бриони на ријеци Ћехотини данас је одржан 11. Гастро фест на коме су јела овог краја представили фочански угоститељи, пољопривредници, планинари, риболовци, пчелари и други произвођачи здраве хране.

 

Бројни посјетиоци могли су да пробају широку лепезу домаћих специјалитета - од цицваре и печења, до разних врста сирева, пита, пецива, сувомеснатих производа, колача и разних посластица од малине, боровнице и другог воћа и шумских плодова.

Посебно примамљивог укуса била је риба плотица, коју су припремили чланови Спортско-риболовног друштва "Младица", а исто тако и гулаш са више врста меса и гљивама Планинарског друштва "Зеленгора".

Уз планинарски, посјетиоци су пробали још двије врсте гулаша-словачки, који су припремили војници ЕУФОР-а и котлић Планинарско-спелеолошког друштва "Урсус спелеус".

Уз добар залогај, добро се и попило, а у понуди је било фочанско кућно пиво, медовача и ракија траварица, херцеговачка ракија од смокве, те разна домаћа вина из Херцеговине.

Осим фочанских, на Гастро фесту учествовали су и излагачи из Рудог, Вишеграда, Рогатице, Гацка, Невесиња и Требиња.

Директор Туристичке организације Фоча Љепосава Ђајић истакла је да овом манифестацијом желе да представе гастро понуду општине Фоча, као веома важног дијела укупне туристичке понуде.

"Један од нових циљева је регионална сарадња, тако да имамо излагаче из околних општина, а ту су и наше колеге из туристичких организација. Као и увијек, на Гастро фесту имамо широку понуду јела, сокова, ракија, меда, млијечних производа и других сепцијалитета, тако да су посјетиоци, заиста, могли да уживају", рекла је Ђајићева.