ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2018

НИЈЕ БИЛО ОЗБИЉНЕ ИСТРАГЕ О НАПАДУ НА ВУЧИЋА У ПОТОЧАРИМА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да, упркос званичним захтјевима, три године чекају информацију органа БиХ о нападу на тадашњег премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, наводећи да је очигледно да озбиљне истраге у вези с тим није било.

 

Стефановић је рекао да и даље нема одговора о онима који су напали Вучића, као и о току истраге.

"Иако смо више пута ургирали и тражили да се поведе озбиљна истрага која ће довести до директних извршилаца и организатора напада који је угрозио живот Вучића, нисмо добили одговор од БиХ ко су људи", рекао је Стефановић за АТВ.

Он је истакао да и даље гаји наду да ће озбиљни људи у службама безбједности БиХ пронаћи снагу да се посвете и пронађу оне који су одговорни за напад и који су каменицама и на други начин покушали да угрозе живот Вучића.

"Да органи покажу да не постоји неко ко ће такву врсту злочина моћи да почини, а да остане некажњен", навео је Стефановић.

Тадашњи премијер Србије Александар Вучић нападнут је 11. јула 2015. године у Поточарима током комеморације сребреничким жртвама. Група људи га је тада прво вербално вријеђала, а затим је каменован и погођен у главу.