ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2018

НОВОАСФАЛTИРАНА БЕОГРАДСКА УЛИЦА ПУШTЕНА У САОБРАЋАЈ

 

МОДРИЧА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - У мјесној заједници Модрича три вечерас је свечано пуштена у саобраћај новоасфалтирана Београдска улица, дужине 300 метара, за коју су мјештани и општина издвојили 34.754 КМ.

 

Начелник општине Младен Крекић рекао је да је асфалтирањем Београдске улице настављено уређење овог приградског насеља, формираног након одбрамбено-отаџбинског рата.

"Осим ове улице, у Модричи три је уз једнако учешће грађана и општине завршено и асфалтирање дијела Крајишке и Омладинске улице, које ће наредних дана бити свечано предате на кориштење мјештанима овог насеља", навео је Крекић.

Он је истакао да је у насељу завршена изградња водоводне, канализационе, електро и телефонске мреже, те расвјете, чиме су се стекли услови за асфалтирање улица.

Крекић је најавио да ће у овој години на подручју Модриче бити реализовано 120 малих и већих инфраструктурних пројеката укупне вриједности више од 1.500.000 КМ.

Члан грађевинског одбора Никола Живковић рекао је да без подрже општине 15 домаћинстава Београдске улице не би успјели да асфалтирају саобраћајницу.

Предсједник Мјесне заједнице Модрича три Боро Бијелић рекао је да у овом насељу има укупно 12 километара улица, од којих је са вечерас отвореном Београдском улицом асфалтирано 4,3 километра. "Модрича три има 600 домаћинстава са више од 2.000 становника", навео је Бијелић.

Свечаном пресијецању траке, које су обавили начелник Крекић и дјеца из Београдске улице, претходио је молебан којим су свештеници Српске православне цркве Горан Пањков и Синиша Лазић благословили пут, мјештане и све путнике који ће користити ову саобраћајницу.