ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

НЕ ОСУЂУЈУ АЛБАНСКЕ ИНЦИДЕНТЕ, АЛИ ПОЗИВАЈУ СРБЕ НА НОРМАЛИЗАЦИЈУ

 

БЕОГРАД, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да не зна зашто међународна заједница позива Београд на нормализацију односа са Приштином када није реаговала на најновије хапшење Срба на Космету.

 

"Не знам шта је то српски народ или наша преговарачка позиција урадила лоше да би нас позивали", рекао је Стефановић и поручио да је сада јасно ко покушава да блокира преговоре Београда и Приштине, преносе београдски медији.

Он је нагласио да српска страна чини све да се нормализује живот на Косову и Метохије, док приштинска страна покушава све, од провокација до блокаде преговора, да не испуни кључне услове из Бриселског споразума.

Према његовим ријечима, недавно хапшење петорице Срба у Гљилану представља притисак на српски народ да прихвате формирање војске такозваног Косова и да се запитају да ли имају гдје да живе на Косову и Метохији.

"Срби који живе на Косову и Метохији не желе формирање војске Косова или било којих структура које нису предвиђене међународним прописима ни резолуцијом УН", рекао је Стефановић.