ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/07/2018

ЗАКОНСКИ ОНЕМОГУЋИТИ ИСПЛАТУ ПЛАТА БЕЗ УПЛАТЕ ДОПРИНОСА И ПОРЕЗА

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Партија демократског прогреса /ПДП/, програмом обнове Републике Српске, предвиђа усвајање закона који ће онемогућити исплаћивање нето плате радницима без уплате пореза и доприноса, што је, како наводе, постала свеопшта пракса, посебно у здравственим установама.

 

"Редовна наплата доприноса подразумијева и јачу улогу Пореске управе, која мора да дјелује на принципу да нема недодирљивих. Рад контролних органа не смије бити селективан већ такав да једнако третира све", саопштено је из ПДП-а.

Из ове партије истичу да су показали да се добрим планом, стручним људима и домаћинским односом према јавном добру могу остварити позитивни резултати у здравству, а као примјер наводе домове здравља у Српцу, Палама, Градишки, Братунцу и Котор Вароши, чији руководиоци су били кадар ПДП-а, а нису имали неизмирене обавезе ни према држави ни према радницима.

"Примјеном мјера из Програма обнове Републике Српске и доказаних примјера добре праксе кадра ПДП-а, од октобра почиње процес препорода здравства и свих других области Републике Српске", поручују из ПДП-а.