ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

БРАТИМЉЕЊЕ ЗВЕЧАНА И ЧЕЛИНЦА, АРЛОВУ ПЕТРОВДАНСКА ПОВЕЉА

 

ШАМАЦ, 12. ЈУЛА /СРНА/ - На свечаној академији поводом Петровдана и Дана општине Звечани данас је потписана повеља о братимљењу ове локалне заједнице и Челинца, а предсједнику Одбора за помоћ Србима на Космету Милораду Арлову уручена је Повеља за хуманост и повезивање Републике Српске и Космета.

 

Повељу о братимљењу потписали су предсједник општине Звечани Иван Теодосијевић и предсједник Скупштине општине Челинац Дејан Куртиновић.

Тодосијевић је Повељу за хуманости уручио Арлову, који је домаћину поклонио Енциклопедију Републике Српске у издању Академије наука и умјетности Републике Српске.

"Ово признање је врло значајно не само за мене, него и за Одбор и цијелу хуману Републику Српску", рекао је Срни Арлов и истакао да се мисија Одбора из Републике Српске према српском народу на Косову и Метохији наставља, што показује данашње и присуство делегација из Требиња и Челинца у Звечанима.

Арлов је најавио да ће се уочи Мале Госпојине, 20. септембра, братимити општина Вишеград са општинама Звечани и Косовска Митровица, што је договорено 16. јуна.

"Све ово показује колико Република Српска подржава Србе на Косову и Метохији, а то ћемо наставити и даље", истиче Арлов.

Он додаје да је Одбор из Републике Српске поносан на сва досадашња братимљења изникла из пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Арлов је добитник Повеље почасног грађанина сјевера Косова и Метохије, Видовданске повеље општине Косовска Митровица, Повеље за заслуге за народ предсједника Републике Српске и Плакете Удружења `Подржи ме`.