ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

МАНДИЋ: ИМАМ ВЕЋЕ ПРАВО ДА ТРАЖИМ ДА СЕ ТРГ НАЗОВЕ ПО МОМ ОЦУ УБИЈЕНОМ У РАТУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Удружења породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије Милан Мандић рекао је Срни да он има веће право да тражи да се Трг Алије Изетбеговића преименује у трг Боже Мандића, његовог оца који је убијен у Сарајеву у протеклом рату, него они који хоће да мијењају назив Трга Крајине у Бањалуци.

 

Коментаришући свакодневна окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци поводом смрти Давида Драгичевића током којих је Трг Крајине назван "Давидов трг", Мандић је рекао да он има веће право да иде у Сарајево и каже: "Ово је трг Боже Мандића, јер су га убили у Сарајеву".

"Ми, грађани, смо себи дали права која нам не припадају. Хоћемо да одређујемо нешто мимо институција. То не може, јер постоји Устав, закон и институције које их спроводе", нагласио је Мандић.

Истичући да се правда не тражи на улици, јер улица никоме не доноси ништа добро, Мандић је навео да је подржавао протесте "Правда за Давида" на Тргу Крајине "све док то није прешло у политичке воде".

Мандић каже да разумије да је Давор Драгичевић исфрустриран јер се Тужилаштво три мјесеца није оглашавало, али нико не може, без судске одлуке, ниједном човјеку рећи да је убица, па га још јавно прозвати именом и презименом.

Он је додао да институције треба да раде свој посао. "Ја сам за то, као и сваки добронамјеран човјек да се открије истина, али не подржавам да се у то мијеша политика", поручио је Мандић.