ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

ДРАГИЧЕВИЋ: У ЗАЛАЗЈУ СЕ ИСТОРИЈА СРПСКОГ СТРАДАЊА И ТУГЕ ПОНАВЉА

 

СРЕБРЕНИЦА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Миладин Драгичевић, изасланик предсједника Републике Српске Милорада Додика, рекао је да је на данашњи дан прије 26 година убијено 69 војника и цивила из мјеста Залазје гдје се историја страдања и туге понавља.

 

"Овдје су Срби убијани и 14. јуна 1943.године када је у једном дану убијено 40 људи из 4 породице. Из једне породице убијено је 14 у једној десет и у двије по осам чланова. То се догодило јер су Срби вјеровали комшији муслиману Јусуфу Ђозићу који је дан прије покоља дошао и преварио народ рекавши да усташе неће дирати становништво, а сутрадан су дошли и побили све мјештане које су затекле у селу", рекао је Драгичевић новинарима.

Он каже да се убијање од куће до куће и паљење поновило и 1992. године.

"Треба да долазимо, да се поклонимо сјенима погинулих, запалимо свијеће, положимо цвијеће и захвалимо за све што су дали Републику Српску", поручио је Драгичевић.

Осврћући се на јучерашњи говор лидера СДА Бакира Изетбеговића у Поточарима који је рекао да су Бошњаке побили "зликовци, злочинци", он је рекао да нису поменути злочини и жртве у српском народу као да није бол за сваким иста као да суза сваке мајке или сестре није иста, као да бол није иста и мора се гледати национални предзнак.

"Овдје смо да одамо почаст жртвама, да кажемо да ћемо чувати Републику Српску која је њихов залог и да их никада нећемо заборавити", закључио је Драгичевић.