ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

ПРЕДСЛАВА ХРАМА И ПОМЕН ПАРАСТОС У ВЕЛИКОЈ СОЧАНИЦИ

 

ДЕРВЕНТА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - У дервентском насељу Велика Сочаница данас је у храму светог Вазнесења Господњег служена литургија и прослављена предслава храма, након чега је служен помен парастос и положени вијенци погинулим борцима и жртвама отаџбинског рата.

 

Кум овогодишње предславе био је Општински одбор Социјалистичке партије Дервента, који је донирао и прибор за причешћивање.

У знак захвалности мјесни свештеник Славољуб Тривић пригодним поклоном обрадовао је предсјдника општинског одбора ове партије Славена Гојковића, и изразио захвалност за данашње кумство и прилог храму.

За кумове за наредну годину пријавили су се Јелана и Лазар Китоњић из Велике Сочанице.

На спомен-обиљежју уклесана су имена 36 бораца погинулих током одбрамбено-отаџбинског рата, седам цивилних жртава рата из овог села и 12 умрлих бораца.

Велики број мјештана окупио се да ода пошту жртвама рата.

Вијенце испред спомен-обиљежја положиле су породице погинулих и умрлих, замјеник начелника општине Синиша Јефтић, потпредсједник Скупштине општине Славен Гојковић, Удружење ратних заробљеника, Општинска и мјесна борачка организација, Омладинска организација Велика Сочаница и представници политичких партија.