ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/07/2018

И ИЗЕТБЕГОВИЋУ ЈЕ ЈАСНО ДА ЈЕ СРПСКА ПРИВРЖЕНА ВОЈНОЈ НЕУТРАЛНОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Република Српска није за улазак у НАTО и да је привржена војној неутралности.

 

Коментаришући изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у Бриселу да је у Додиковим рукама активирање МАП-а, али и евентулни улазак БиХ у НАTО, Додик је рекао да је и самом Изетбеговићу јасно да је Српска привржена војној неутралности.

Он је изјавио за "Независне новине" да је Изетбеговићу апсулутно јасно да је то тако, али би то још требало да научи Младен Иванић.

"За нас у Републици Српској је неприхватљиво да се војна имовина преноси на ниво БиХ. Tо је измишљотина Педија Ешдауна коју је нама овдје увалио прије 15 година", рекао је Додик.

Предсједник Републике рекао је да Српска не може да прихвати НАTО, јер се "мијешао у рат и бомбардовао Србе, не само у Републици Српској, него и у Србији и да је то је наш стварни мотив".

"Шта је мотив Изетбеговића, не знам", рекао је Додик. Он је нагласио да је Изетбеговић отишао у Брисел да се "продаје" као велики државник, а да због тога што ништа не може да уради на неког другог сваљује кривицу.

"Овај пут је Изетбеговић тачно рекао, ми смо против и активације МАП-а и против уласка у НАTО", поручио је Додик.