ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/07/2018

ПРОТЈЕРИВАЊЕ ДИПЛОМАТА ЋЕ ПОКВАРИТИ БИЛАТЕРАЛНЕ ОДНОСЕ

 

МОСКВА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Протјеривање руских дипломата из Грчке поквариће билатералне односе и изазваће контрамјере, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

Она је рекла да Москва увијек полази од тога да такви развоји догађаја, као што су протјеривања дипломата, доносе посљедице и не доприносе билатералним односима.

"Претпостављамо да билатерални односи имају засебну вриједност, јер ту не говоримо о виртуалној вези, већ о практичној сарадњи која иде у корист народа обје земље", истакла је Захарова.

Грчки дневни лист "Катимерини" јуче је, позивајући се на дипломатске изворе, јавио да је Атина одлучила да протјера двојицу руских дипломата и још двојици да забрани улазак у земљу.

У извјештају се наводи да грчке власти руске дипломате оптужују за мијешање у унутрашња питања и угрожавање националне безбједности, пренио је ТАСС.

Дипломатски извори наводе да одлука Атине, наводно, представља "одговор на бројне добро координисане кораке са циљем повећања руског утицаја у Грчкој".

Међутим, исти дипломатски извори су нагласили да Грчка и даље жели да одржи добре односе са Русијом, успостави пријатељство између два народа, као и сарадњу између власти двије земље.