ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

ОДРЖАНА 14. СМОТРА ФОЛКЛОРА У НОВОМ ГРАДУ

 

НОВИ ГРАД, 12. ЈУЛА /СРНА/ - На Тргу Младена Ољаче у Новом Граду вечерас је одржана 14. Смотра фолклора, на којој су посјетиоци могли да уживају у играма различитих крајева.

 

На смотри су наступила културно-умјетничка друштва /КУД/ "Чајевец" из Бањалуке, "Ђока Павловић" из Београда, "Сава" из Храстника у Словенији, "Милош Дујић-Мишо" из Челинца, "Просвјета" пододбор из Дарде у Хрватској и "Уна" из Новог Града.

Отварајући манифестацију, начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да се Смотром фолклора завршавају данашње манифестације поводом Дана и крсне славе општине.

"Манифестације, које је организовала општина Нови Град у оквиру Петровданских дана, почеле су 18. јуна, а завршавају 28. јула", рекао је Дрљача.

Кореограф КУД-а "Уна" Синиша Јованић каже да су учесници смотре представили игре подручја из којег долазе. "Смотром фолклора оживљавамо и дух народног зборовања, а наши грађани имају прилику да, осим кореографија нашег завичаја, упознају нове", каже Јованић.

За посјетиоце и учеснике смотре фолклора чланови четири ловачка удружења и новоградског спортског риболовног друштва припремали су паприкаш.

Осим тога, општина Нови Град је обезбиједила бесплатан роштиљ.

Поводом Дана општине, јутрос је одржана свечана сједница локалног парламента на којој су се одборницима обратили начелник Дрљача и предсједник Скупштине општине Мирко Згоњанин.