ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет16/07/2018

ПУТИН ЗАДОВОЉАН РЕЗУЛТАТИМА САСТАНКА СА ТРАМПОМ

 

ХЕЛСИНКИ, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Русије Владимир Путин изразио је задовољство резултатима разговора са предсједником САД Доналдом Трампом.

 

Он је на заједничкој конференцији за медије након састанка са америчким предсједником у Хелсинкију рекао да је атмосфера током састанка била пословна и да састанак види као успјешан и користан.

"Русија и САД су данас суочене са потпуно другачијим изазовима, као што су опасан недостатак баланса у механизмима међународне безбједности и стабилности, криминал, регионалне кризе, ширење тероризма и међуграничног криминала, повећање проблема на пољу глобалне економије, као и еколошки и други проблеми. Са овим изазовима можемо само заједнички да се суочимо", рекао је руски предсједник и изразио наду да ће и Руси и њихови амерички партнери то схватити.

Путин је истакао да Москва и Вашингтон посједују неопходне компоненте за сарадњу у проналажењу рјешења за ситуацију у Сирији и да могу да преузму вођство у напорима да се помогне превазилажењу хуманитарне кризе у земљи, као и повратку избјеглица, јавио је ТАСС.

Трамп је изјавио да уколико САД и Русија треба да ријеше проблеме у свијету, да ће морати да нађу начин да сарађују.

Он је рекао да је са Путином разговарао о многим кључним темама за обје земље, укључујући сукобе у Сирији, Иран, глобални тероризам, контролу нуклеарног оружја, као и наводно мијешање Русије у изборе у САД.

"Направили смо прве кораке ка свјетлијој будућности, заснованој на сарадњи и миру. Одбијањем ангажовања ништа нећемо постићи", рекао је Трамп.