ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура05/08/2018

СУTРА ПОЧИЊЕ СЕДМИ ФИЛМСКИ ФЕСTИВАЛ

 

TРЕБИЊЕ, 5. АВГУСTА /СРНА/ - На шестом Фестивалу медитеранског филма, који сутра почиње у Tребињу, биће приказано 26 филмова из 12 земаља, рекао је данас на конференцији за новинаре умјетнички директор фестивала Пеђа Милојевић.

 

Он је рекао да ће награду "Златни платан" за изузетан допринос европској и медитеранској кинематографији ове године добити глумци Светлана Бојковић и Мето Јовановски.

"Златни платан" ће постхумно бити додјељен и глумцу Небојши Глоговцу, а у оквиру пратећег програма у сриједу, 8. августа, у Музеју Херцеговине биће отворена изложба "Вјечни Небојша".

"На овогодишњем фестивалу имамо рекордан број филмова из области медитеранског, европског и новог српског филма, као и са тематиком `Херцеговина на филму` и `омаж лауреатима`. Сви ће премијерно бити приказани у Tребињу", рекао је Милојевић.

Он је додао да би већ наредне године Фестивал могао имати такмичарски карактер.

Све пројекције су на љетној сцени требињског Дома младих, а биће приказани филмови из БиХ, Црне Горе, Србије, Хрватске, Македоније, Словеније, Грчке, Украјине, Француске, Израела и других земаља.

Организатори фестивала су Tанграм центар из Београда и требињски Дом младих, у сарадњи са Медитеран културним центром из Tребиња и Алпе Адриа културном мрежом из Беча.

Покровитељ Фестивала је град Tребиње, а ову манифестацију је подржала Управа за дијаспору Министарства спољних послова Србије.