ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура06/08/2018

ДАНАС ПОЧИЊЕ СЕДМИ ФИЛМСКИ ФЕСTИВАЛ

 

TРЕБИЊЕ, 6. АВГУСTА /СРНА/ - На шестом Фестивалу медитеранског филма, који данас почиње у Tребињу, биће приказано 26 филмова из 12 земаља.

 

Умјетнички директор фестивала Пеђа Милојевић рекао је да ће награду "Златни платан" за изузетан допринос европској и медитеранској кинематографији ове године добити глумци Светлана Бојковић и Мето Јовановски.

"Златни платан" ће постхумно бити додијељен и глумцу Небојши Глоговцу, а у оквиру пратећег програма у сриједу, 8. августа, у Музеју Херцеговине биће отворена изложба "Вјечни Небојша".

"На овогодишњем фестивалу имамо рекордан број филмова из области медитеранског, европског и новог српског филма, као и са тематиком `Херцеговина на филму` и `Омаж лауреатима`. Сви ће премијерно бити приказани у Tребињу", рекао је Милојевић.

Све пројекције су на љетној сцени требињског Дома младих, а биће приказани филмови из БиХ, Црне Горе, Србије, Хрватске, Македоније, Словеније, Грчке, Украјине, Француске, Израела и других земаља.

Организатори фестивала су Tанграм центар из Београда и требињски Дом младих, у сарадњи са Медитеран културним центром из Tребиња и Алпе Адриа културном мрежом из Беча.

Покровитељ Фестивала је град Tребиње, а ову манифестацију је подржала Управа за дијаспору Министарства спољних послова Србије.