ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/08/2018

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У ГОСПОДСКОЈ УЛИЦИ И У АТРИЈУМУ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

 

БАЊАЛУКА, 8. АВГУСТА /СРНА/ - Прва изложба на отвореном 44 фотографије под називом "Пази! Тренутак", коју организује Фото-агенција ЗИПА, отворена је јутрос у Господској улици у центру Бањалуке, одакле ће сутра бити пресељена у атријум Градске управе, гдје ће грађани моћи да је погледају до 15. августа.

 

Изложбу радова фото-репортера Драгана Михаљице, Драгана Душанића, Слободана Рашића Бобаре, Ранка Ћуковића, Милана Радуловића, Душана Борковића, Александра Голића и Борислава Здриње подржао је и град Бањалука, па је тако постала дио пројекта "Култура у пролазу".

Начелник градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, која је присуствовала отварању изложбе, рекла је да ће Градска управа подржати и друге изложбе фотографија, јер нису биле довољно заступљене у укупној културно-умјетничкој понуди града.

"`Култура у пролазу` доживљава свој развој, а расте и број посјетилаца у атријуму, што је и био циљ пројекта", истакла је Тривићева.

Уз изложбу "Пази! Тренутак" у атријуму Градске управе грађане сутра од 10.00 часова очекује и дружење са књижевником Михајлом Орловићем, који ће представити своју збирку пјесама "Упознај моје зидове".

У оквиру пројекта "Култура у пролазу" у атријуму сваког четвртка од 10.00 до 11.00 часова буду организовани различити садржаји.