ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника09/08/2018

ЗЕМУНАЦ ОСУМЊИЧЕН ЗА КРАЂЕ У ВРИЈЕДНОСТИ 100.000 КМ

 

БАЊАЛУКА, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Припадници бањалучке Полицијске управе преузели су од Граничне полиције БиХ лице чији су иницијали Н.Н. /30/ из Земуна, осумњичено за девет крађа на подручју Бањалуке у којима је причињена штета већа од 100.000 КМ.

 

Начелник сектора Криминалистичке полиције у Полицијској управи Бањалука Дарко Новковић навео је на данашњој конференцији за новинаре да је ријеч о вишеструком повратнику у вршењу кривичних дјела, те да је овај држављанин Србије осумњичен за крађе углавном у средњим школама, те вјерским и другим објектима на подручју Бањалуке.

Ово лице, које је осумњичено да је улазило у објекте и крало новац, као и друге предмете, у Сарајеву су ухапсили припадници Граничне полиције БиХ на основу потраге коју је расписала Полицијска управа Бањалука.

"Након пријава од јуна до августа да су извршена кривична дјела у васпитно-образовним установама, спортском клубу, вјерском објекту и другим објектима на подручју Бањалуке, припадници полиције су у координацији са бањалучким Окружним јавним тужилаштвом спровели акцију `Снимач` која је резултирала утврђивањем идентитета осумњиченог", наводе из Полицијске управе Бањалука.

Код осумњиченог је пронађен дио украденог новца у различитим валутама и предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, а полиција ће наставити рад с циљем утврђивања његове повезаности у извршењу других имовинских кривичних дјела на подручју Полицијске управе Бањалука.

"Све даље мјере према ухапшеном биће предузимане према налогу тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука", истичу из полиције.